Gastspreker over “compositie”- Pieter van Leeuwen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastspreker over “compositie”- Pieter van Leeuwen

4 december 2018 |8:00 pm - 10:30 pm

Op de doe-en techniekavond van 4 december gaan we dit keer in op de techniek van het fotograferen en wel specifiek op het element composities met gastspreker: Pieter van Leeuwen.

We kennen de gulden snede/regel van derden, invoerende lijnen en dergelijke maar er is meer, veel meer volgens Pieter van Leeuwen. Hij geeft daar presentaties over: “Als fotograaf sta je natuurlijk stil bij je composities, maar misschien moeten we eens stilstaan bij dat stilstaan. De manier waarop we het over composities hebben is klakkeloos nageaapt van schilders. Die bouwen beeld op uit vormen. Maar de meeste fotografen bouwen geen beeld op. Die beginnen niet met een leeg canvas, maar een volle zoeker. Wat dan te doen? Tijdens deze presentatie weeg ik wat uit de traditionele compositieleer wel en niet voor fotografen werkt. Bovendien leg ik het alternatief uit dat zonder hardop te denken door veel fotografen wordt gebruikt.

Wie is Pieter van Leeuwen?

Hij was 12 jaar lang redacteur van het fotoblad FOTO. De nadruk lag daarbij op het schrijven over techniek. Hij schreef zowel artikelen over apparatuur als vaardigheden en recensies van praktische boeken. Ook nu nog is hij verbonden aan een fotoblad, namelijk Professionele Fotografie waarvoor hij recensies schrijft en fotografen interviewt. In het verlengde van de fotobesprekingen en de mentoraten geeft hij ook presentaties over diverse onderwerpen. Tevens fotografeert hij in opdracht en maakt hij vrij werk. Zie ook zijn website: www.pietervanleeuwenfotografie.nl

Met de presentatie van Pieter over composities hopen we dat 4 december een boeiende en leerzame avond zal worden. Zelf geeft hij aan dat hij 2 uur vrij kort vindt….

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
error: Content is protected !!