Start project “licht” – Blauwe zaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Start project “licht” – Blauwe zaal

31 januari |8:00 pm - 10:30 pm

Het juiste licht is essentieel voor een aantrekkelijke foto. In dit project gaan het onderwerp ‘licht” uitdiepen zowel qua theorie al praktijk.
Het is een project dat een kleine 2 maanden loopt en op meerdere de fotoclubavonden en bijpassende foto uitjes terugkomt in die periode.
De onderdelen die achtereenvolgens naar voren komen zijn:

 1. Voorbereidingsfase (start 15 januari)
  Je gaat voor start van het project zelf op internet etc. op zoek naar interessante informatie over het onderwerp “licht” in de fotografie. Denk aan video’s met uitleg of inspirerende fotografen, artikelen etc.
  Die informatie stuur je naar Bob Bakker via het mailadres van de Evenementencommissie: evenementen@fotoclubf70.nl
  Bob Bakker stelt op basis van de door jullie toegezonden informatie een document op met daarin alle informatie die jullie ons toe zenden aangevuld met onze eigen informatie.
  Iedereen krijgt dit document over het project “licht” toegestuurd. Stap voor stap voegen we extra informatie toe, zodat je aan het eind van het project een mooi naslagwerk hebt.
 2. Presentatie “Het ideale licht voor mijn foto’s” (31 januari)
  Rob van Roosmalen vertelt alles over het ideale licht voor de diverse soorten fotografie. Je krijgt veel voorbeelden te zien en ook informatie over fotografen die meesters zijn in het gebruik van licht.
 3. Diverse foto uitjes (tussen 4 februari en 12 maart)
  We organiseren minimaal 2 foto-uitjes in de weekends om te oefenen met het analyseren van de lichtomstandigheden en het daarna toepassen in je fotografie.
 4. Resultaten bespreken in groepjes (7 maart)
  We gaan in groepjes de tijdens de foto-uitjes en eigen uitjes gemaakte foto’s bespreken. Op die avond selecteer je ook gezamenlijk de foto’s die jullie de week daarop plenair willen presenteren.
 5. Presentatie resultaten project “licht” (14 maart)
  De geselecteerde foto’s worden via de beamer gepresenteerd aan alle leden. Mocht je een hele goede “high key” foto hebben gemaakt dan kun je die eventueel bewaren tot de competitie “high key” d.d. 4 april.

Je kunt er voor kiezen actief deel te nemen aan het project (d.w.z. je gaat ook daadwerkelijk op pad om “licht” foto’s te maken) of anders neem je passief deel. Voor de start van het project vragen we jullie voorkeur.
Hierdoor kunnen we inschatten hoeveel en van wie we foto’s kunnen verwachten en hebben we ook een idee wie in aanmerking komen voor deelname aan de foto-uitjes.

Als je actief wilt deelnemen meldt je dan z.s.m. aan bij Bob Bakker aan via : evenementen@fotoclubf70.nl .

Gegevens

Datum:
31 januari
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:

Organisatoren

Rob van Roosmalen
Bob Bakker

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
Doctor H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, Zuid-Holland 2286 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-7579200
Bekijk de site van Locatie
error: Content is protected !!