Start project “1 foto vertelt het verhaal” – Gastspreekster Vera Bos – Blauwe zaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start project “1 foto vertelt het verhaal” – Gastspreekster Vera Bos – Blauwe zaal

18 april |8:00 pm - 10:30 pm

Het is een hele uitdaging om in 1 foto een heel verhaal te vertellen. In principe moet je in je fot0 de 5 W’s behandelen n.l. : Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom.
Een voorbeeld van een foto die in 1 keer heel treffend de 5 W’s in zich heeft is de iconische foto van het napalmmeisje  (zie hieronder).

Het is een project dat een kleine 2 maanden loopt en op meerdere de fotoclubavonden en bijpassende foto uitjes terugkomt in die periode.
De onderdelen die achtereenvolgens naar voren komen zijn:

1.Voorbereidingsfase (start 10 april)
Je gaat voor start van het project zelf op internet etc. op zoek naar interessante informatie over het onderwerp “een verhaal in 1 foto” in de fotografie.
Denk aan video’s met uitleg of inspirerende fotografen, artikelen etc. Die informatie stuur je naar Bob Bakker via het mailadres van de Evenementencommissie: evenementen@fotoclubf70.nl
Bob Bakker stelt op basis van de door jullie toegezonden informatie een document op met daarin alle informatie die jullie ons toe zenden aangevuld met onze eigen informatie.
Iedereen krijgt dit document over het project “1 foto vertelt het verhaal” toegestuurd. Stap voor stap voegen we extra informatie, zodat je aan het eind van het project om een mooi naslagwerk hebt.

2.Workshop “1 foto vertelt het verhaal” (18 april)
Vera Bos bespreekt met ons +/- 6 beelden aan de hand van slow looking technieken (https://thinkingmuseum.com/).
Na de bespreking van elk beeld word een beeldaspect gekoppeld waar dieper op in wordt gegaan.
Denk aan kader, compositie, kleurgebruik, licht etc. Ook word er gevarieerd met werkvormen waarbij mensen in groepjes samen een foto bespreken aan de hand van een kijkopdracht.

De opdracht
Aan het eind van de bijeenkomst krijgen de deelnemers een fotografie opdracht die ze kunnen inleveren voor de laatste bijeenkomst. Lever een foto en een bijpassend verhaaltje in.
Dit verhaaltje is maximaal een 100 woorden en minimaal 3 zinnen. Je mag het verhaaltje van te voren schijven en daarna fotograferen, of eerst fotograferen en dan een verhaal bij je foto verzinnen.
Het staat je vrij om een vorm te kiezen, een gedicht, een verhaal over wat er voor, tijdens of na het afgebeelde moment gebeurt. Zolang het verhaal maar duidelijk jou perspectief van gevoel en sfeer van de foto communiceert.


Aanleveren van de gemaakte opdracht

Minimaal 7 dagen voor de bijeenkomst sturen jullie de opdracht naar mailadres: evenementen@fotoclubf70.nl .
Vera Bos maakt voor ons een geschreven feedback op de beelden. Daarnaast selecteert zij +/- 10 diverse beelden om te bespreken tijdens de bijeenkomst aan de hand van slow looking technieken.

3. Foto uitje (tussen 22 april – 28 mei)
We organiseren minimaal 1 foto-uitje in een weekend om te oefenen met verhalende fotografie.

4. Resultaten bespreken in groepjes (30 mei)
We gaan samen met Vera Bos circa 10 van de gemaakte opdrachten intensief  bespreken aan de hand van slow looking technieken. Op deze avond selecteer je ook gezamenlijk de foto’s die jullie de week daarop plenair willen presenteren.

5.Presentatie resultaten project “1 foto vertelt het verhaal” (13 juni)
De geselecteerde foto’s worden via de beamer gepresenteerd aan alle leden. Mocht je een hele goede “verhalende” foto hebben gemaakt dan kun je die eventueel bewaren tot de competitie “1 foto vertelt het verhaal” d.d. 27 juni.

Je kunt er voor kiezen actief deel te nemen aan het project (d.w.z. je gaat ook daadwerkelijk op pad om foto’s te maken) of anders neem je passief deel. Voor de start van het project vragen we jullie voorkeur.
Hierdoor kunnen we inschatten hoeveel en van wie we foto’s kunnen verwachten en hebben we ook een idee wie in aanmerking komen voor deelname aan de foto-uitjes.

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Edgar Janssen

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
Doctor H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, Zuid-Holland 2286 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-7579200
Bekijk de site van Locatie
error: Content is protected !!