Start project “1 foto vertelt het verhaal” – Gastspreker – Blauwe zaal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Start project “1 foto vertelt het verhaal” – Gastspreker – Blauwe zaal

25 april |8:00 pm - 10:30 pm

Het is een hele uitdaging om in 1 foto een heel verhaal te vertellen. In principe moet je in je fot0 de 5 W’s behandelen n.l. : Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom.
Een voorbeeld van een foto die in 1 keer heel treffend de 5 W’s in zich heeft is de iconische foto van het napalmmeisje¬† (zie hieronder).

Het is een project dat een kleine 2 maanden loopt en op meerdere de fotoclubavonden en bijpassende foto uitjes terugkomt in die periode.
De onderdelen die achtereenvolgens naar voren komen zijn:

 1. Voorbereidingsfase (start 10 april)
  Je gaat voor start van het project zelf op internet etc. op zoek naar interessante informatie over het onderwerp “een verhaal in 1 foto” in de fotografie. Denk aan video’s met uitleg of inspirerende fotografen, artikelen etc.
  Die informatie stuur je naar Edgar Janssen via het mailadres van de Evenementencommissie: evenementen@fotoclubf70.nl
  Bob Bakker stelt op basis van de door jullie toegezonden informatie een document op met daarin alle informatie die jullie ons toe zenden aangevuld met onze eigen informatie.
  Iedereen krijgt dit document over het project “licht” toegestuurd. Stap voor stap voegen we extra informatie, zodat je aan het eind van het project om een mooi naslagwerk hebt.
 2. Presentatie “het verhaal” (25 april)
  Onze gastspreker vertelt alles over het maken van een visueel verhaal. Je krijgt veel voorbeelden te zien en ook informatie over fotografen die meesters zijn in verhalen vertellen met hun foto’s.
 3. Diverse foto uitjes (tussen 29 april – 28 mei)
  We organiseren minimaal 2 foto-uitjes in de weekends om te oefenen met verhalende fotografie.
 4. Resultaten bespreken in groepjes (30 mei)
  We gaan in groepjes de tijdens de foto-uitjes en eigen uitjes gemaakte foto’s bespreken. Op die avond selecteer je ook gezamenlijk de foto’s die jullie de week daarop plenair willen presenteren.
 5. Presentatie resultaten project “1 foto vertelt het verhaal” (13 juni)
  De geselecteerde foto’s worden via de beamer gepresenteerd aan alle leden. Mocht je een hele goede “verhalende” foto hebben gemaakt dan kun je die eventueel bewaren tot de competitie “1 foto vertelt het verhaal” d.d. 27 juni.

Je kunt er voor kiezen actief deel te nemen aan het project (d.w.z. je gaat ook daadwerkelijk op pad om “licht” foto’s te maken) of anders neem je passief deel. Voor de start van het project vragen we jullie voorkeur.
Hierdoor kunnen we inschatten hoeveel en van wie we foto’s kunnen verwachten en hebben we ook een idee wie in aanmerking komen voor deelname aan de foto-uitjes.

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Edgar Janssen

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
Doctor H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, Zuid-Holland 2286 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-7579200
Bekijk de site van Locatie
error: Content is protected !!