Project 1 Alle ins en outs van zwart-wit fotografie – gastspreker Nando Harmsen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Project 1 Alle ins en outs van zwart-wit fotografie – gastspreker Nando Harmsen

6 februari 2024 |8:00 pm - 10:30 pm

Zwart-wit fotograferen klinkt alsof we terug gaan in de tijd. Dit is zeker niet het geval want zwart-wit kan juist veel meer spreken dan een kleurenfoto.
Door het weglaten van kleur komt de essentie van de foto in sommige gevallen veel beter tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan:

 • straatfotografie – de persoon en de emotie van de mensen komen vaak meer tot hun recht. Ook kun je rauw randje aan je foto meegeven als dit past bij de foto.
 • landschap – de dramatiek van donkere luchten kun je heel goed in zwart-wit weergeven.
 • architectuur – gebouwen met een sterk lijnenspel komen vaak beter tot hun recht. Ook een indrukwekkende schaduw-lichtwerking kan de foto meerwaarde geven.
 • macro – close ups van details en vormen kunnen soms betere tot hun recht komen in zwart-wit etc.

In zwart-wit “fotograferen” en of bewerken van een kleurfoto tot een meer sprekende zwart-wit foto is dus de moeite waard.

 1. Voorbereidingsfase (start 1 januari)
  Je gaat voor start van het project zelf op internet etc. op zoek naar interessante informatie over het onderwerp “zwart-wit” fotografie. Denk aan video’s met uitleg of inspirerende fotografen, artikelen etc.
  Die informatie stuur je naar Rob van Roosmalen via het mailadres van de Evenementencommissie: evenementen@fotoclubf70.nl
  Rob stelt op basis van de door jullie toegezonden informatie een document op met daarin alle informatie die jullie ons toe zenden aangevuld met onze eigen informatie.
  Iedereen krijgt dit document over het project “zwart-wit” toegestuurd. Stap voor stap voegen we extra informatie toe, zodat je aan het eind van het project een mooi naslagwerk hebt.
 2. Presentatie “Alle ins en out van zwart-wit fotografie” ( 6 februari)
  Gastspreker Nando Harmsen vertelt ons alles over zwart-wit fotografie.
 3. Foto-uitje
  We organiseren 1 foto-uitje in het weekend om te oefenen met zwart-wit fotografie.
 4. Resultaten bespreken in groepjes (… maart)
  We gaan in groepjes de tijdens het foto-uitje en eigen uitjes gemaakte foto’s bespreken. Op die avond selecteer je ook gezamenlijk de foto’s die jullie de week daarop plenair willen presenteren.
 5. Presentatie resultaten project “zwart-wit” aan alle leden (.. maart)
  De geselecteerde foto’s worden via de beamer gepresenteerd aan alle leden. Mocht je een hele goede “zwart-wit” foto hebben gemaakt dan kun je die eventueel bewaren tot de competitie “zwart-wit” d.d. …… .

 

Gegevens

Datum:
6 februari 2024
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Rob van Roosmalen

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
Doctor H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, Zuid-Holland 2286 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-7579200
Bekijk de site van Locatie
error: Content is protected !!