Gastspreker Jan Abrahim Vos

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastspreker Jan Abrahim Vos

13 november 2018 |8:00 pm - 10:30 pm

Jan Abrahim Vos

Photographics

Digitale fotografie

Photographics: Digitale fotografie

Het begon allemaal met mijn verhuizing naar Rotterdam in 2011. De stad waar ik ben opgegroeid en waar ik ruim veertig jaar geleden uit was vertrokken. De stad van mijn vader. Ik raakte gefascineerd door wat ik zag. In de ruim veertig jaar dat ik weg was, was er veel veranderd. En ook weer niet. Ik voelde me nog steeds verbonden en ontdekte dat mijn roots echt hier in deze stad liggen.

De stad herontdekkend fotografeerde ik met mijn smartphone alles wat indruk op me maakte. Het werd een serie en de serie werd een ode aan de stad. Er ontstond een parallel met de liefde en bewondering die ik voelde voor mijn vader, die was achtergebleven in Rotterdam toen we hier vetrokken.

En er ontstond een eigen beeldtaal die zich gaandeweg verder ontwikkelt. Ik noem de werken photographics omdat het allen bewerkte foto’s zijn. Eerst met filters op mijn smartphone en later beeldbewerkingen van foto’s gemaakt met een digitale camera.

Kunst is voor mij een manier om visueel te krijgen waar ik ben. Ik denk dat alles wat we creëren een spiegel is van onze innerlijke wereld, beelden van binnen naar buiten. Fotograferen maakt mij duidelijk hoe ik naar de buitenwereld kijk. U bent uitgenodigd om mee te kijken…

Digitale fotografie

Gegevens

Datum:
13 november 2018
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:
error: Content is protected !!