Gastspreker

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastspreker

20 oktober 2020 |7:00 pm - 10:00 pm

Michael Echteld. Won in 2015 voor Nederland de ‘Sony World Photography Award’.

http://michaelechteld.com/

http://instagram.com/michaelechteld

Gebouwen en andere door mensen gemaakte structuren bepalen in belangrijke mate hoe we leven. Alhoewel deze structuren niet natuurlijk zijn, maken ze wel deel uit van ons collectieve geheugen. Lijnen, curves, patronen en de ruimten ertussen nestelen zich in soms onbewust in ons brein. Ik vind het fascinerend om datgene om ons heen, waar we ons mogelijk niet altijd bewust van zijn, te verbijzonderen. Tegelijk wil ik ook de makers van onze gebouwde wereld, de architecten en bouwers, dienen door te tonen hoe hun creaties zich in de omgeving voordoen en gebruikt worden.

In mijn lezing wil ik aan de hand van verschillende van mijn beelden het proces tonen van idee tot definitief beeld. Ik hoop daarbij dat het tot inspiratie kan dienen—zowel om te fotograferen als te kijken naar de bebouwde wereld.

Ook ga ik graag met de bezoekers in discussie over dilemma’s die zich voordoen, zoals: hoe ver ga ik in het manipuleren van wat ik op locatie zag? Of: wanneer is een beeld relevant? Deze lezing gaat daarmee voorbij aan alleen architectuurfotografie en biedt informatie voor iedereen die geïnteresseerd of actief is in moderne fotografie.

Gegevens

Datum:
20 oktober 2020
Tijd:
7:00 pm - 10:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek Rijswijk
Generaal Eisenhowerplein 101
Rijswijk, Zuid-Holland 2288AG Nederland
+ Google Maps
error: Content is protected !!