Competitie 7 series deel 1

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Competitie 7 series deel 1

10 december |8:00 pm - 10:30 pm

De  competitieavond serie krijgt, net als in de afgelopen jaren, een andere opzet dan de reguliere competitie avonden.

Wat is een serie
Voor deze competitieronde wordt je gevraagd om digitaal een fotoserie in te leveren. Het onderwerp is vrij. Je bepaalt zelf het aantal foto’s. Alles is toegestaan, dus ook extreem bewerken, mits het maar een serie is.
In de mail van de evenementencommissie vind je het document “Seriesv2020.pdf” . Hierin wordt beschreven wat er precies onder een serie wordt verstaan.

Inleveren
De serie(s) moet(en) uiterlijk 23 november 2024 digitaal via WeTransfer bij Geert en Heidi worden aangeleverd.
Gebruik hiervoor het mailadres: competitie@fotoclubf70.nl. Daarbij is het de bedoeling dat de foto’s zowel als losse jpg-bestanden worden aangeleverd als in een collage in 1 jpg bestand vanwege de volgorde.
Voor het maken van een collage: zie de instructie in Lightroom https://www.youtube.com/watch?v=ss1oVW6-9Vw of de instructie in Photoshop https://youtu.be/33JNidd-fHU

Beoordeling
De ingeleverde series worden tussen 28 november en 12 december (de datum van de laatste competitie-avond), beoordeeld door een jury bestaande uit in ieder geval Dineke, Esther, Leo, Rob en Saskia. Iedere serie wordt dus door meerdere mensen beoordeeld. De series zullen worden beoordeeld op de volgende aspecten (zie document “Seriesv2020.pdf”):
1) zeggingskracht
2) er moet een  rode draad in de serie zitten
3) geen één beeld domineert
4) geen stijlbreuk
5) kleurgebruik moet de serie versterken
6) ieder beeld moet iets toevoegen
7) volgorde/rangschikking
8) compositie.
Beoordeling vindt plaats middels het geven van punten (5-10-15-20-25) conform de huidige beoordelingswijze tijdens competitie-avonden, alleen zijn er meer aspecten die beoordeeld worden. Eventueel kan er ook een bonus worden toegekend.

Een serie telt mee als één competitie-foto. Volgens het Competitie Reglement mag je gemiddeld één foto per competitie-avond hebben over het jaar. Als je dus al met zes foto’s aan de competities hebt meegedaan, mag je nog één serie inleveren. Per lid kunnen maximaal twee series worden ingeleverd (je mag immers ook max. twee foto’s tijdens een competitie-avond neerzetten). De nummers 1 t/m 8 krijgen punten voor de jaartelling conform het Competitie Reglement.

Let op! Leden die op dit moment al het maximale aantal foto’s hebben ingeleverd voor de jaarcompetitie mogen ook een serie inleveren. Deze serie wordt gewoon beoordeeld en voorzien van tops en tips, maar telt niet mee in de einduitslag.

Clubavond 10 december 2024
Het is de bedoeling dat we op 10 december de afgedrukte series op tafels neerleggen, zodat de aanwezige leden de series kunnen bekijken en kunnen voorzien van tops en tips. De evenementencommissie draagt zorg voor de afdrukken op het formaat 13×18 cm. Tevens volgt die avond de uitslag.

We hopen net als andere jaren weer veel series te ontvangen.

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:

Organisatoren

Geert de Boer
Heidi Bol

Locatie

Wijkcentrum Stervoorde
Doctor H.J. van Mooklaan 1
Rijswijk, Zuid-Holland 2286 BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-7579200
Bekijk de site van Locatie
error: Content is protected !!