Cursus

BEGINNERSCURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE

“Wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s  kunt maken?
Of vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen?
Schrijf je dan in voor de beginnerscursus Digitale Fotografie!” 

Inleiding

Medio september 2021 start weer een nieuwe Beginnerscursus Digitale Fotografie. Deze cursus bestaat uit zes avonden van 20:00 tot 22:15 uur en 2 praktijkochtenden. De avonden zijn deels theoretisch maar we gaan ook praktisch aan de slag dus neem je camera mee. Bovendien worden de avonden doorspekt met ‘tips en weetjes’. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er fotografie opdrachten als “huiswerk” mee gegeven. Van al deze opdrachten ontvang je van ons persoonlijk commentaar de z.g. Tops en Tips. Ook worden een deel van de door jullie gemaakte foto’s gezamenlijk op de volgende les besproken, zodat je ook van elkaar leert. Alle deelnemers krijgen aan het eind van een les de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus
In deze cursus gaan we stapsgewijs ontdekken hoe jij (nog) betere foto’s kunt maken. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Werking van de camera 
Drie lessen waarin de werking van jouw camera wordt uitgelegd en de geleerde technieken ook in de praktijk worden uitgeprobeerd. Hierdoor merk je dat de kwaliteit van je fotowerk verbetert.

2) Licht, compositie en creativiteit
Drie lessen waarin je ontdekt hoe licht, compositie en je eigen creativiteit de factoren zijn die het verschil maken tussen een gewoon snapshot en een foto waarop je echt trots kunt zijn.

3) Kennismaken met het digitaal bewerken 
Eén les over het fotobewerkingsprogramma Adobe Lightroom om te zien hoe je met een paar simpele bewerkingen een mooiere foto krijgt .

We eindigen in de laatste les met de presentatie van een door jou gemaakte fotoserie van een zelf gekozen onderwerp. Daarin kun je het tijdens de lessen geleerde volop in praktijk toepassen.

Foto: Rob van Roosmalen

Programmadetails van de cursus

Op deze pagina vind je de programmadetails van de beginnerscursus.

Hier kun je ook een PDF uitprinten.

Locatie

De cursusavonden vinden plaats in de bibliotheek van Rijswijk. Het adres is Generaal Eisenhowerplein 101, Rijswijk. Dat is dus naast de hoofdingang van het station Rijswijk bij het Openbaar Vervoerpunt.

Foto: Rob van Roosmalen

Kosten

De kosten voor de totale cursus zijn € 150.

Over de cursusleider

Rob is opgeleid aan de Fotovakschool en is een enthousiaste amateurfotograaf en (bestuurs)lid van Fotoclub F70. Hij fotografeert de natuur, architectuur maar hij maakt ook graag portretten van mensen op straat of in de studio. Met name straatfotografie heeft nu zijn aandacht. Al struinend door de stad schiet hij verrassend leuke en soms ook emotionele beelden. Hij geniet ook van de spontane gesprekken die hij hierdoor ook regelmatig heeft met de gefotografeerde mensen. Zowel zijn technische kennis als zijn oog voor pakkende beelden brengt hij graag over op andere amateurfotografen. Zijn enthousiasme manier van vertellen motiveert enorm om zelf met fotografie aan de slag te gaan.

Cursusleider: Rob van Roosmalen

Meer informatie

Belangstellenden kunnen via het contactformulier meer informatie aanvragen. Of meld je direct aan via de knop hieronder.

Meld je aan voor de cursus
error: Content is protected !!