Cursus

BEGINNERSCURSUS DIGITALE FOTOGRAFIE

“Wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s  kunt maken?
Of vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen?
Schrijf je dan in voor de beginnerscursus Digitale Fotografie!” 

Maandagavond 18 september 2023 start weer een nieuwe Beginnerscursus Digitale Fotografie. Deze cursus bestaat uit zes maandagavonden van 20:00 tot 22:15 uur en 2 praktijkochtenden op zaterdag. De avonden zijn deels theoretisch maar we gaan ook praktisch aan de slag. Bovendien worden de avonden doorspekt met ‘tips en weetjes’. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er fotografie opdrachten als “huiswerk” mee gegeven. Van al deze opdrachten ontvang je van ons persoonlijk commentaar de z.g. Tops en Tips. Ook worden een deel van de door jullie gemaakte foto’s gezamenlijk op de volgende les besproken, zodat je ook van elkaar leert. Alle deelnemers krijgen aan het eind van een les de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus
In deze cursus gaan we stapsgewijs ontdekken hoe jij (nog) betere foto’s kunt maken. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Werking van de camera 
Drie lessen waarin de werking van jouw camera wordt uitgelegd en de geleerde technieken ook in de praktijk worden uitgeprobeerd. Hierdoor merk je dat de kwaliteit van je fotowerk verbetert.

2) Licht, compositie en creativiteit
Drie lessen waarin je ontdekt hoe licht, compositie en je eigen creativiteit de factoren zijn die het verschil maken tussen een gewoon snapshot en een foto waarop je echt trots kunt zijn.

3) Goede series maken en leren je foto goed te kaderen/uit te snijden
Je leert, ter voorbereiding van jouw eindopdracht, hoe je een goede serie kunt maken en er wordt geoefend met het goed kaderen/uitsnijden van je foto.

We eindigen in de laatste les met de presentatie van een door jou gemaakte eindopdracht d.w.z. een fotoserie van een zelf gekozen onderwerp. Daarin kun je het tijdens de lessen geleerde volop in praktijk toepassen.

Foto: Rob van Roosmalen

Programmadetails van de cursus

Op deze pagina vind je de programmadetails van de beginnerscursus.

Hier kun je ook een PDF uitprinten.

Locatie

De cursusavonden vinden plaats in Wijkcentrum Stervoorde in Rijswijk, Rode zaal. Het adres is Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk.

Foto: Rob van Roosmalen

Kosten

De kosten voor de totale cursus zijn € 150.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen via het contactformulier meer informatie aanvragen. Of meld je direct aan via de knop hieronder.

Meld je aan voor de cursus
error: Content is protected !!