Expositie Fotoclub F70 55 jaar – Museum Rijswijk – t/m 12 mei 2019

Expositie Fotoclub F70 55 jaar – Museum Rijswijk – t/m 12 mei 2019

De jubileum tentoonstelling – 55 jaar Fotoclub F70
Al 55 jaar bieden we onze leden een prachtig programma aan om verder te groeien in hun fotografiehobby. In deze fototentoonstelling zie je de verschillende fotografie stromingen en de enorme variëteit in het werk van onze leden terug. De 5 zalen zijn dan ook onderverdeeld in 5 thema’s die ieder gerelateerd zijn aan het jubileumjaar 1963 of de 55 jaar dat we bestaan.

Thema: verleden en Heden 1963 – 2018
Op de foto’s ziet u een samenvoeging van oud en nieuw in één afbeelding. Hierdoor zijn we in staat om een herinneringen terug te halen en kun je het moment opnieuw beleven. Door deze beleving van het verleden samen te voegen met het heden in één foto ontstaat een nieuw beeld. De samengestelde foto’s versterken elkaar en leggen en nieuw verhaal vast.

Thema: Beeld en geluid 1963
1963 bracht ons veel hits die voor velen van ons een feest der herkenning oproepen. Onze fotografen hebben zich laten inspireren door de titels en teksten van deze songs. De associaties die dit bij hun heeft opgeroepen ziet u terug in de foto’s. Probeert u vooral zelf eens aan de hand van de foto de titel van de song of de artiest te raden.

Thema: Gevecht tegen het water.
Na de watersnoodramp van 1 februari 1953 zijn er vele waterwerken ter hand genomen om Zeeland en het achterland te beschermen tegen stormvloed.  Veelal zijn het dijken die zijn aangelegd en/of verhoogd. In de jaren 60 is begonnen met de bouw van grote sluizen en waterkeringen. Een aantal van deze bouwwerken zijn gefotografeerd in de sfeer van de jaren 60 om zo een beeld te geven van de gevecht tegen het water.

Thema: Architectuur uit de periode 1960 – 1965 in Den Haag en omstreken
In deze periode zijn een paar hele mooie pareltjes van bouwwerken neergezet. Op deze tentoonstelling is de architectuur in al zijn grootsheid en details in veelal met kleine series in beeld gebracht.

Thema: 55 x creatief
55 foto’s in het vierkant vormen een prachtig creatief kunstwerk. Geniet vooral van het geheel maar kijk vooral ook naar alle individuele foto’s die ieder op zich een pareltje zijn. Daarnaast is ook het vrije kunstzinnige werk van een aantal van onze fotografen zichtbaar.

 error: Content is protected !!