Techniek en doe-avond nachtfotografie o.l.v. Alco van Ingen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Techniek en doe-avond nachtfotografie o.l.v. Alco van Ingen

5 maart |8:00 pm - 10:30 pm

Als de zon onder is, hoef je niet gelijk de camera niet op te bergen. Er zijn nog steeds lichtbronnen aanwezig om compleet andere foto’s te maken dan overdag mogelijk is. Door de (noodzakelijke) langere belichting kun je  bovendien leuke bewegingseffecten krijgen.

Avond en of nachtfotografie is een erg bijzondere en leuke vorm van fotografie. Bij avond/nachtfotografie worden de foto’s in de regel  tussen zonsondergang en zonsopgang geschoten  Het is ook een ideale gelegenheid om te spelen met licht en daarvan te leren. Want heb je bij gewoon daglicht genoeg aan een ultrakorte belichting, zodra het donker wordt zal je camera ineens behoorlijk lang doen over het maken van een foto. Het duurt namelijk een tijdje voordat de sensor genoeg licht heeft verzameld is en er iets op de foto verschijnt. Op een zonnige dag is je camera dus in een flits klaar en kun je desnoods snel achter elkaar een reeks foto’s maken. In het donker moet je meer de tijd nemen en maak je in dezelfde tijd veel minder foto’s.

Ook wordt bij deze vorm van fotografie veel gebruik gemaakt van het zogenaamde “blauwe uurtje” waarbij er een prachtige blauw gekleurde lucht zichtbaar is waar fotografen dol op zijn. . Het “blauwe uurtje” duurt in de praktijk echter soms enkele minuten tot enkele tientallen minuten.

(tijd en verzamelpunt volgen nog)

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
8:00 pm - 10:30 pm
Evenement Categorie:
error: Content is protected !!